Nálunk mindig friss, kizárólag szabályosan hűtött, a vizsgálat elején felbontott  szavatos tesztekkel történik a vizsgálat!

 

 

Az allergiai laboratórium egészségpénztár elfogadóhely!

Minden típusú egészségpénztárral szerződésben állok! Kártyát nem tudok elfogadni, a vizsgálatról számlát állítok ki, minden esetben.

 

 

Az árak tájékoztató jellegűek, az Euro árfolyamával változhatnak!

A lenti ÁRAKBAN BENNE FOGLALTATNAK A KONTROLLOK ÁRAI /epikutánoknál 3-szori leolvasás/,
a szakértői vélemény (lelet), szóbeli tájékoztatás illetve a tájékoztató anyag nyomtatot formában!

 

Allergia vizsgálatok ujjbegyvérből Ár
IgE Fast CheckPOC - "inhalatív" /légúti allergia/ panel 15 000 Ft
IgE Fast CheckPOC - "nutritív"  /ételallergia/ panel 15 000 Ft
Ételintolerancia vizsgálatok ujjbegyvérből Ár
 IgG ételintolerancia 46 db élelmiszer kimutatására  36 000 Ft
 IgG ételintolerancia 222 db élelmiszer kimutatására  80 000 Ft
Lisztérzékenységi vizsgálat ujjbegyvérből Ár
Coeliakia 10 000 Ft
 Alkaros bőrtesztek  Ár
IgE Prick teszt - "inhalatív" /légúti allergia/ panel 15 000 Ft
IgE- Prick teszt - "nutritív" /ételallergia/ panel   15 000 Ft
Epikután tesztek (háttapasz)  Ár
Környezeti Standard Sor (Epikután teszt) 35 db allergén 34 000 Ft
Fémsor 27 db fémallergén 34 000 Ft
Fogászati teljes sor 45 db allergén 38 000 Ft

Ételadalék sor (5 db alap allergén - 
illetve személyes felmérés után további személyre szabott allergének)

15 000 Ft
Illatanyag sor 15 000 Ft
Azonnali reakció vizsgálata egyéni sor (megkezdett 3 allergénként) 4 500 Ft
Candida vizsgálat kontrollok mellett 10 000 Ft
Helicobacter Pylori (HP - Kilégzési teszt) 15 000 Ft
Laktóz (tejcukor) genetikai vizsgálat 15 000 Ft
Lisztérzékenységi genetikai vizsgálat 38 000 Ft

Az árak tájékoztató jellegűek, az Euro árfolyamával változhatnak!

A lenti ÁRAKBAN BENNE FOGLALTATNAK A KONTROLLOK ÁRAI /epikutánoknál 3-szori leolvasás/,
a szakértői vélemény (lelet), szóbeli tájékoztatás illetve a tájékoztató anyag nyomtatot formában!

Diatetikai konzultációs díjak Ár
Diatetikai konzultáció - első /60 perc/  10 000 Ft
Diatetikai konzultáció - kontroll /30 perc/  6 000 Ft

 

Tavaszi ébredés!

Tavaszi allergia

A szénanáthások számára a tavasz első hírnöke sajnos nem a hóvirág, hanem a mogyoró és az éger pollenje.
Már a késő téli melegebb napokon előjönnek az első allergiás panaszok, amelyet sokan megfázásnak tulajdonítanak. de nem az, valójában allergia. Az érintettek legtöbbje tudja mikor van az "allergiaszezonja", így előre fel tud készülni ezekre a kellemetlen tünetekre. Egyes növények pollenjei kémiai szerkezetükben nagy hasonlóságot mutatnak bizonyos élelmiszerekkel és fogyasztásuk felerősítheti az allergiás reakciókat. Ilyen esetben érdemes figyelembe venni az úgynevezett "keresztreakciókat", és tisztázni, hogy ez pollenallergia-e, vagy ételallergia.

Tovább

Szénanátha szezon

Szénanátha szezonTalálkozás az első tavaszi napsugarakkal sok embernél allergiás tüneteket vált ki. A nátharohamok ismétlődése évről évre ugyanabban az időszakban a szénanátha kórisméjét feltételezik. A betegek szemei gyulladtakká válnak, tüsszög, orra folyik és bedugul, nyálkahártyái viszketnek, fáj a feje. Kezdődik hát az allergia szezon! 
Márciustól május elejéig főként a fák virágpora okozza a tüneteket.
A nyírfa, az égerfa, a kőris a platán, a fűzfa, a diófa és a mogyorófa virágzik ilyenkor. Ezeknek a fáknak a pollenjei /virágpora/ vált ki leggyakrabban szénanáthás tüneteket. A nyár kezdetével a pázsitfüvek pollenjei okoznak allergiás tüneteket, melyeket még súlyosbít  a gabonafélékkel fennálló keresztreakciók is!

Ne halogassa a kivizsgálást!

Tovább

Rovarcsípések

Rovarcsípés - Allergia
A nyári időszakban gyakoriak a különböző rovarcsípések.
A vért szívó vagy védekezés közben szúró rovarok gyakran okoznak bőrtüneteket. Ezek a tünetek rovarfajonként eltérőek, de közös vonásuk a csipés közepén található tűszúráshoz hasonló harapásos fekélyek.
A szúnyogcsípést mindenki ismeri, ezek a bőrből enyhén kiemelkedő pirosas foltok, melyek intenzíven viszkethetnek. Egyes embereken a szúnyogcsípés göbös gyulladást okoz, amely sötét rózsaszín vagy barna. Főleg gyermekeken okozhat túlérzékenységi reakciót a szúnyogcsípés. Ilyenkor a csípés helyén hólyagos csalánkiütés jön létre, mely erősen viszket. Egyes fajok az erdőkben gyakoriak és a kirándulók nyakán, csuklóján okozhatnak nagyobb bullákat, hólyagokat. A szúnyogcsípések a kellemetlen viszketés mellett különböző fertőző betegségek kórokozóit is átvihetik az emberre. Pl.  Homoki légy nevű szúnyog, melynek csípése maláriát, Leishmaniasist okozhat. A felmelegedés következtében a déli országokban élő szúnyogok már hazánkban is előfordulnak.
Magyarországon előforduló pókok harapása emberen bőrtünetet nem okoz, mert a bőr hámrétegét nem tudja átharapni. A trópusokon azonban problémát jelent.
A hangyacsípésről nem tudok mást mondani, ha beleülsz egy bolyba ott látszik a csípés, olyan mint a többi rovaré!
Tömeges méhcsípés esetén láz, schock léphet föl. Ilyenkor természetesen azonnal orvoshoz kell fordulni!

Ekcéma

Ekcéma

Jaj, jaj segítség! Viszketek!

Az őszi időszakban a nemcsak a gyermekeink bőrén  jelentkeznek kiütések, hámlásos elváltozások, hanem a felnőttek testén is. Ezen elváltozások többnyire ekcémára, illetve atópiás elváltozásra utalnak.
Az ekcémás bőrbetegségek többnyire valamilyen környezeti hatás eredményeképpen jön létre. Ez a környezeti hatás lehet kontakt  irritációt kiváltó anyag /savak, lúgok, szerves oldószerek, mosószerek /,vagy valamilyen allergiás mechanizmust kiváltó anyag, amely kontaktusba kerül a bőrrel. Ezen allergének száma a technika- a gyógyszeripar, élelmiszeripar,és a kozmetika ipar fejlődésével változnak. Az utóbbinál közrejátszik az éppen aktuális "divat" irányzat is.
  Az ekcéma tulajdonképpen a bőr gyulladása, amelyben a bőr hámlik, száraz, piros erősen viszket és olykor nedvedzik.
Az atópiás ekcéma öröklött hajlamon alapuló betegség, melynél a családban rendszerint van valaki aki esetleg szintén atópiás, vagy szénanáthás vagy esetleg asztmás. Tünetei az életkorral változnak, leginkább a karokon, lábon, kézen és a nyakon jelenik meg a tünet. Jellemzően a viszketés és a száraz bőr mindig jelen van ami igen megkeseríti mind a gyermek, mind a szülő életét. Az atópiás kisgyermekek gyakran allergiásak a levegőben szálló porokra vagy intoleránsak bizonyos élelmiszerekre. Az ilyen gyermek családjára tartós nyomás nehezedik. Ezért kell kellően kivizsgálni ezen eseteket. 
Ekcéma gyerek
Amennyiben észleli magán a fenti ekcémás tünetek bármelyikét, kérem jelentkezzen nálam vizsgálatra! 

Fekete DIVAT

FEKETE A DIVAT, VIGYÁZAT VESZÉLYES LEHET!
Fekete divat 
Hölgyek figyelem!
 

Nemcsak az egészségünkre kell figyelni,hogy egészségesek és szépek maradjunk. Ma már arra  is ügyelni kell, hogy milyen színű anyagból készülnek a ruháink, fehérneműink. Hiába van pamutból az anyag ami a testünkhöz ér ha a súlyos ekcémát okozó fekete festékkel színezett.

Fontos arra is ügyelnünk, hogy milyen hajfestéket használunk!
A fémek után ugyanis a leggyakoribb környezeti allergén a parafeniléndiamin /PPD/ nevű festékanyag. A PPD-nek csaknem száz éve ismert allergizáló hatása, ekcémát és bőrgyulladást okoz. Ezt a súlyos ekcémát okozó anyagot a kozmetikai festékekhez használják, többek között hajfestékekben /a szőke hajfestékben is/ szempillafestékekben, szempillaspirálban, fekete szemceruzában illetve fekete szemhéjtusban is előfordul. Szennyezőanyagként az un. "fáradt olajban" is megtalálható.
Sajnos a hennát is, ami egy növényi eredetű hajfesték PPD-vel dúsítják a sötétebb szín eléréséhez. Ezért akinek ekcémát okoz a parafeniléndiamin olyan hennát vásároljon, ami PPD mentes.
Továbbá textíliák, /fehérneműk/ bőrök, gumianyagok /sportruhák/ sötét színre való festésnél is alkalmazzák a parafeniléndiamint.
A PPD okozta  ekcémás elváltozás megjelenési helye hajfestés esetén a hajas fejbőr, szempillafestéskor vagy szemfestéskor a szemhéjak gyulladása a jellemző. Ekcémát okozhat például a fekete harisnya viselése is, főleg a térdhajlatban okoz ekcémás elváltozást
Hölgyek, Nem minden a divat, fő az egészség!
Fekete ruhák

Elérhetőség, bejelentkezés

Az allergiai laboratórium egészségpénztár elfogadóhely.

Minden típusú egészségpénztárral szerződésben állok. Kártyát nem tudok elfogadni, a vizsgálatról számlát állítok ki, minden esetben.

Telefon

Telefon

+36 20 9708 600 +36 20 9708 600
Cím Cím
Székesfehérvár, Fiskális út 65.
(Bejárat: Gyógyszertár mögötti kovácsoltvas kapu).
V. kerület, Budapest, Kossuth Lajos utca 2/b félemelet
(A rendelő gombot kell nyomni)

Fontos információ

Amennyiben a honlapon megtalálható bármilyen tünetet észlel önmagán, akkor mindenképpen forduljon először orvosához, mivel a tüneteket nem csak allergia, candida, ételintolerancia, lisztérzékenység okozhatja hanem egyéb megbetegédés is ezért fontos, hogy konzultáljon orvosával!

A konzultáció eredményeképpen orvosa javasolhatja a laboratóriumi vizsgálatokat.

A vizsgálatok eredményével együtt a pácienst visszaküldjük az őt küldő orvoshoz.