Nálunk mindig friss, kizárólag szabályosan hűtött, a vizsgálat elején felbontott  szavatos tesztekkel történik a vizsgálat!

 

Ételintolerancia próba

Az ételintolerancia kimutatására alkalmas vérteszt. A teszt annak megállapítására irányul, hogy mely élelmiszer fogyasztása miatt alakul ki az intolerancia tünete (emésztőrendszer zavarai, bőrproblémák, légzőszervi betegségek, központi idegrendszer zavarai, váz- és izomrendszeri problémák).

Leggyakrabban ételintoleranciát okozó ételek a következők:
  • tojás
  • tej és tejtermékek
  • glutén és a gabonafélék

Kérjen időpontot és bővebb tájékoztatást: Tel.: +36 20 970 8600

Allergia vizsgálat ujjbegyvérből

 

Az Ételintolerancia vizsgálat menete:

 

Közvetlenül levett kapilláris (ujjbegyvér) vizsgálatával törénik.

A nagy ételintolerancia viszgálat egyidejüleg 226 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki.

A gyermekeknek ajánlott kis ételintolerancia teszt egyidejüleg 46 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelt IgG antitest mennyiségét mutatja ki.

A vizsgálat végén hivatalos laboratóriumi pecséttel ellátott leletet adunk át, majd a páciens felvilágosítása szóban is megtörténik.

A vizsgálat eredményeképpen lehetséges, hogy a gliadin IgG pozitívitást jelez, de ez nem jelenti egyértelműen, hogy lisztérzékenység áll fenn, mivel ez egyéb betegségek (pl.: IBD, IBS) esetén is pozitív eredményt hozhat. 

Ahhoz, hogy a lisztérzékenység kizárható legyen szükséges lefuttatni tTg IgA és IgG tesztet is. Amennyiben ezen tesztek eredménye negatív lesz, akkor kizárható a lisztérzékenység.

Amennyiben nem lisztérzékenység áll fenn, akkor 3 hónapos gluténmentes étrend után kis gluténtartalmú élelmiszerekkel lehet ismét próbálkozni és tünetmentesség esetén fogyaszthatók lesznek az ilyen ételek, de csak kis mennyiségben.

Amennyiben a tTg antitestek valamelyike pozitív, akkor gasztroenterológushoz kell fordulni. Bizonyított lisztérzékenység esetén ugyanis egy életen át tartani kell a gluténmentes étrendet.

Szoboszlai Istvánné
Orvosdiagnosztikai analitikus

HÍVJON!

Az ételintolerancia eredmény a következőképpen néz ki:
(Egy kisgyermek tesztje)

Szoboszlai Istvánné
Orvosdiagnosztikai analitikus

HÍVJON!

A következő allergének kapcsán kap értékelést:

Tej, tejkészítmények, tojás
alfa- lactalbumin | béta-lactoglobulin | bivalytej | kazein | tehéntej | tojás fehérje | tojás sárgája | kecsketej | juh tej
Halak, tenger gyümölcsei
alga espaguette | alga spirulina | alga wakame | ajóka | kacsakagyló | fekete sügér | ponty | kaviár | kemény- vagy pénzkagyló | szívkagyló | fekete tőkehal | tarisznyarák | tintahal, szépia | tengeri keszeg | angolna | foltos tőkehal | tőkehal | hering | homár | makréla | ördöghal | kék kagyló | polip | osztriga | sügér | csuka | lepényhal | hüvelykagyló | lazac | szardínia | fésüs kagyló | garnélarák | nyelvhal | tintahal, kalamári | kardhal | pisztráng | tonhal | rombuszhal | csiga, parti
Gyümölcsök
alma | sárgabarack | avokádó | banán | szeder | fekete ribizli | fekete áfonya | cseresznye | vörösáfonya | datolya | füge | szőlő grapefruit | guava | kivi | citrom | lime | licsi | mangó | sárgadinnye | faeper | nektarin | olajbogyó | narancs | papaja | őszibarack | körte | ananász | szilva | gránátalma | mazsola | málna | ribizli | rebarbara | eper | mandarin | paradicsom | görögdinnye
Glutén tartalmú gabonák
árpa | kuszkusz | durumbúza | gliadin | maláta | zab | rozsliszt | tönkölybúza | búzakorkorpa | búza | transzglutamináz
Glutén mentes gabonák
hajdina | kukorica | köles | puliszka | quinoa | rizs | amaránt | tápióka
Gyógynövények és fűszernövények
aloe vera | ánizs | bazsalikom | babérlevél | kamilla | cayenne-bors | fahéj | szegfűszeg | koriander (levél) | kömény | curry | kapor | fokhagyma | gyömbér | gingkó | ginzeng | komló | édesgyökér | majoranna | menta | mustármag | csalán | szerecsendió | petrezselyem | bors (fekete / fehér) | borsmenta | vörös chili | rozmaring | sáfrány | zsálya | tárkony | kakukkfű | vanília
Húsok
marhahús | kecskehús | csirkehús | kacsahús | lóhús | bárányhús | strucc | bivaly | fogolyhús | disznóhús | fürjhús | nyúlhús | pulykahús | borjúhús | rőtvad (szarvas-, őzhús) | vaddisznóhús
Olajos magvak
mandula | paradió | kesudió | lenmag | kókusz | mogyoró | makadámdió | földimogyoró | fenyőmag | pisztácia | tigrisdió / földimandula | dió | napraforgómag | repcemag | szezámmag
Zöldségfélék
articsóka | spárga | padlizsán | széles bab | zöldbab | vörös vesebab | fehér karóbab | cékla | brokkoli | kelbimbó | káposzta | káposzta, vörös | kapribogyó | sárgarépa | karfiol | zeller | mángold | csicseriborsó | cikória | uborka | édeskömény (levél) | sütőtök | póréhagyma | lencse | fejes saláta | tök (spárgatök) | hagyma | borsó | paprika | burgonya | retek | ruccola | mogyoróhagyma | szója bab | spenót | édesburgonya | fehérrépa | vizitorma | manióka |
Egyebek
agar-agar | nádcukor | szentjánoskenyér | gesztenye | kakaóbab | kávé | kóladió | méz | gomba | tea (fekete) | tea (zöld) | élesztő (sütő) | élesztő (sör) 

Szoboszlai Istvánné
Orvosdiagnosztikai analitikus

HÍVJON!

A Mikrobiom!

mikrobiom

Már az ókori Kínban, azt tartották az orvosok: A HALÁL A BELEKBEN LAKOZIK!
MI a XXI. SZÁZADBAN JUTOTTUNK EL IDÁIG!

Mi is a Mikrobiom?

A MIKROBIOM tulajdonképpen EGY LÉTFONTOSSÁGÚ SZERVÜNK, EGY ÖKOLÓGIAI RENDSZER, olyan baktériumok gombák , archeák  /ősbaktériumok/ összessége amelyek bennünk, rajtunk,velünk élnek. SZEREPÜK:  AGYMŰKÖDÉS szabályozása, IMMUNRENDSZER szabályozása, IDEGRENDSZER szabályozása. (pl. ha stresszesek vagyunk a kóros baktrérum érzékeli a stressz hormont és fokozatosan termelődik.)

A mikrobiom hálózatot alakít ki a bélcsatornában és a bőrön. Csak a bőrön 500 különböző fajt tudtak azonosítani genetikai szekventálással. A mikrobiom olyan mint az ujjlenyomat, mennyisége állandó, egyesek szerint ez a második génállományunk.

A belekben összesen 10 trilliónyi baktérium, gomba és vírus található. Ezek alkotják többek között a bélflóra anyagát. Ma már bizonyított tény, hogy a szervezetben keletkező gyulladások többségét a bélflóra pusztulása okozza. Ha ez a mikrobiális egyensúly felborul, a megváltozott körülmények miatt a kórokozó baktériumok szaporodnak fel a bélben /rossz baktériumok/.  Ezek folyamatosan károsítják a bélfal sejtjeit, így  a bélfalnak gyengül az emésztő és tápanyagfelszívó képessége...OLVASS TOVÁBB >>>

Azért, hogy tisztában legyünk emésztésünkkel:
ÉTELINTOLERANCIA VIZSGÁLATOT AJÁNLOK MINDENKINEK!  

Kérdéseivel és problémájával keressen nyugodtan!

Ne halogassa a kivizsgálást!

Tovább

Szoboszlai Istvánné
Orvosdiagnosztikai analitikus

SZÓKRATÉSZ mondta: A LEGNAGYOBB ÉRTÉK NEM AZ, HOGY ÉLÜNK, HANEM HOGY EGÉSZSÉGESEN ÉLÜNK!

Ekcéma

Ekcéma

Jaj, jaj segítség! Viszketek!

Az őszi időszakban a nemcsak a gyermekeink bőrén  jelentkeznek kiütések, hámlásos elváltozások, hanem a felnőttek testén is. Ezen elváltozások többnyire ekcémára, illetve atópiás elváltozásra utalnak.
Az ekcémás bőrbetegségek többnyire valamilyen környezeti hatás eredményeképpen jön létre. Ez a környezeti hatás lehet kontakt  irritációt kiváltó anyag /savak, lúgok, szerves oldószerek, mosószerek /,vagy valamilyen allergiás mechanizmust kiváltó anyag, amely kontaktusba kerül a bőrrel. Ezen allergének száma a technika- a gyógyszeripar, élelmiszeripar,és a kozmetika ipar fejlődésével változnak. Az utóbbinál közrejátszik az éppen aktuális "divat" irányzat is.
  Az ekcéma tulajdonképpen a bőr gyulladása, amelyben a bőr hámlik, száraz, piros erősen viszket és olykor nedvedzik.
Az atópiás ekcéma öröklött hajlamon alapuló betegség, melynél a családban rendszerint van valaki aki esetleg szintén atópiás, vagy szénanáthás vagy esetleg asztmás. Tünetei az életkorral változnak, leginkább a karokon, lábon, kézen és a nyakon jelenik meg a tünet. Jellemzően a viszketés és a száraz bőr mindig jelen van ami igen megkeseríti mind a gyermek, mind a szülő életét. Az atópiás kisgyermekek gyakran allergiásak a levegőben szálló porokra vagy intoleránsak bizonyos élelmiszerekre. Az ilyen gyermek családjára tartós nyomás nehezedik. Ezért kell kellően kivizsgálni ezen eseteket. 
Ekcéma gyerek
Amennyiben észleli magán a fenti ekcémás tünetek bármelyikét, kérem jelentkezzen nálam vizsgálatra! 

Elérhetőség, bejelentkezés

Az allergiai laboratórium egészségpénztár elfogadóhely.

Minden típusú egészségpénztárral szerződésben állok. Kártyát nem tudok elfogadni, a vizsgálatról számlát állítok ki, minden esetben.

Telefon

Telefon

+36 20 9708 600 +36 20 9708 600
Cím Cím
Székesfehérvár, Fiskális út 65.
(Bejárat: Gyógyszertár mögötti kovácsoltvas kapu).
V. kerület, Budapest, Kossuth Lajos utca 2/b félemelet
(A rendelő gombot kell nyomni)

Fontos információ

Amennyiben a honlapon megtalálható bármilyen tünetet észlel önmagán, akkor mindenképpen forduljon először orvosához, mivel a tüneteket nem csak allergia, candida, ételintolerancia, lisztérzékenység okozhatja hanem egyéb megbetegédés is ezért fontos, hogy konzultáljon orvosával!

A konzultáció eredményeképpen orvosa javasolhatja a laboratóriumi vizsgálatokat.

A vizsgálatok eredményével együtt a pácienst visszaküldjük az őt küldő orvoshoz.